KERKENPROEVERIJ

Zaterdag 14 september van 10.00-16.00 uur in de Grote Kerk. Maar ook wel eens benieuwd wat er op zondag achter de kerkdeuren gebeurt? Iedereen is altijd welkom tijdens de vieringen van de verschillende kerken, maar in september willen we de drempel nog een stuk lager maken dan normaal. Tijdens deze diensten zal er ook uitleg gegeven worden over waarom we dingen doen. Zoek een dienst uit het rijtje (of ga naar allemaal) en voel u welkom.

Vechtstroom gemeente

De Spiegel, Brethouwerstraat 4 in Dalfsen
Aanvangstijd: 10.00 uur

Op deze zondag spreekt Jesse de Haan ook wel bekend als de ‘fietsende dominee’ uit Maastricht. Een jonge vent die boeiend kan vertellen en links kan leggen tussen sportbeoefening en het christelijk geloof. Er is na de dienst gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie en thee.

Nederlands Gereformeerde Kerk

De Hoeksteen, Polhaarweg 34 in Dalfsen
Aanvangstijd: 10.00 uur (vanaf 9.30 uur koffie)

Deze zondag noemen wij ook wel de startzondag, een feestelijke dag. Alle activiteiten in de kerk gaan weer starten. Dit willen we graag vieren. Viert u dit met ons mee? Na de dienst is er nog een gezellig samenzijn. Voel u welkom!

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt & Nederlands Gereformeerde Kerk

Het Kruispunt, Brethouwerstraat 19, Dalfsen
Aanvangstijd: 19.00 uur

Van harte welkom bij de VierDeDienst die elke zondag om 19.00u wordt gehouden. Dit is een laagdrempelige dienst voor jong en oud. Voor (tot 5 minuten voor aanvang) en na de dienst is er koffie en thee. Laat u verrassen door Woord en muziek.

Rooms Katholieke Kerk

Zondag 22 september
RKKerk, Wilhelminastraat 23, Dalfsen
Aanvangstijd: 9.00 uur

We willen u uitnodigen voor de eucharistieviering op deze zondag met pastor Johan Rutgers. Hij is een van de priesters van de Emmanuelparochie. Na de viering bent u welkom voor koffie/thee in het aangrenzende parochiecentrum.

Protestantse Gemeente Dalfsen

Zondag 29 september
Grote Kerk, Kerkplein 31,  Dalfsen
Aanvangstijd: 9.30 uur

Oecumenische Vredesdienst in de Vredesweek met als thema ‘Vrede verbindt over grenzen’. We willen ons verbinden met mensen die om geloofsredenen vervolgd worden. Zoeken we grenzen op en durven we een eerste stap te zetten? Ds. Tabitha Keuning en diaken Hans Enthoven zullen voorgaan; met medewerking van het RK Herenkoor. Na afloop is er tijd voor ontmoeting onder het genot van een koffie/ thee of ranja voor de kinderen.

Aanvangstijd: 19.00 uur

Zangdienst zonder preek met als thema “Welkom in de kerk” gepresenteerd door Nanette Jansen, met medewerking van Gospelkoor Akousate uit Dalfsen o.l.v. Bert Bootsma. Wim van Lenthe begeleidt de samenzang. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie / thee / ranja.