Kerkproeverij Dalfsen — zondag 9 september 2018

Proef Dalfsen nog een keer.

Dit is het thema van Kerkproeverij op 9 september a.s. In Dalfsen wordt op 8 september Proef Dalfsen georganiseerd op de Landelijke Open Monumentendag.
Het Podium van Kerken heeft gemeend daar een mooi vervolg aan te geven met een proeverij van verschillende kerken op de zondag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Voor jong en oud is er tussen die tijden in de deelnemende kerken iets te proeven van de eigenheid van deze kerken. U bent van harte uitgenodigd om alle gangen van het menu te proeven, maar u kunt ook volstaan met een enkel gerecht. Op de onderstaand menukaart staan de verschillende deelnemende kerken.

St Cyriacuskerk, Pleyendal 5.
Proef de uitleg van het ontstaan van deze kerk aan de hand van foto’s en verhalen. De kinderen kunnen met behulp van foto’s antwoorden vinden op vragen over tradities in de kerk. U kunt luisteren naar het verhaal over de geschiedenis van deze kerk of de uitleg volgen over de kruiswegstaties.
Grote Kerk, Kerkplein 31.
Hier kunnen u en de kinderen speurend op zoek om de bijzonderheden te proeven, die deze oude kerk te vertellen heeft. Wat hebben kozakkenpaardjes bijvoorbeeld te maken met de achterste kerkbanken? En hoe kwam de gravin van Rechteren in vroegere dagen naar de kerk?
Gereformeerde kerk “Het Kruispunt”, Brethouwerstraat 19.
Een commissie van ontvangst laat u proeven van dit eigentijdse gebouw. In deze kerk begint om 15.30 uur een middagdienst. U kunt op de achterste bank aanschuiven om een stukje van de dienst te proeven. Dit is ook mogelijk via een scherm in een kerkzaaltje. Laat u verrassen hoe deze kerk het kerkzijn ook in de praktijk brengt van alledag.
Nederlands Gereformeerde Kerk “De Hoeksteen”, Polhaarweg.
Spelenderwijze de kerk proeven en luisteren naar de verhalen. De kinderen kunnen allerlei spelletjes doen. Aan de hand van een powerpoint- presentatie krijgt u een kijkje in het ontstaan van deze kerk. Kom een speerpunt van de kerk proeven: gemoedelijkheid

Podium van Kerken Dalfsen

Dit is het thema van Kerkproeverij op zondag 9 september a.s.  In Dalfsen wordt op 8 september ‘Proef Dalfsen’ georganiseerd op de Landelijke Open Monumentendag.

Het Podium van Kerken heeft gemeend daar een mooi vervolg aan te geven met een proeverij van verschillende kerken op de zondag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Voor jong en oud is er tussen die tijden in de deelnemende kerken iets te proeven van de eigenheid van deze kerken. U bent van harte uitgenodigd om alle gangen van het menu te proeven, maar u kunt ook volstaan met een enkel gerecht. Op de onderstaande menukaart staan de gerechten van de verschillende deelnemende kerken.