Vredesdienst zondag 29 september in de Grote Kerk in Dalfsen.

Op zondag 29 september is de jaarlijkse Vredesdienst om 09.30 uur in de Grote Kerk in Dalfsen. Het thema van deze dienst is: Vrede verbindt over grenzen.

In de liturgie komen hemel en aarde samen. In de hemel zijn wellicht geen grenzen, maar hier op aarde struikelen we er continu over. De ervaring van nu is dat grenzen mensen tegenhouden en dat grenzen verdelen. Als we bidden tot God is het vooral om ons mensen te verbinden met God zelf, met anderen en met de aarde en alle schepselen. Wij bidden grenzeloos. Wij kunnen over grenzen heen stappen en zo samen werken aan een wereld van vrede. U en jij worden van harte uitgenodigd om deze Vredesdienst bij te wonen. Voel ook de vrijheid om iemand uit te nodigen voor deze dienst en deze persoon mee te nemen om deze bijzondere dienst bij te wonen. De voorgangers in deze dienst zijn Tabitha Keuning en Hans Enthoven. Het Herenkoor uit Dalfsen ondersteunt de liederen.

s Avonds om 19.00 uur is er een zangdienst m.m.v. gospelkoor Akousate o.l.v. Bert Bootsma. Het orgel zal worden bespeeld door Wim van Lenthe. Thema is: ‘Welkom’. Nanette Jansen presenteert de zangdienst; er is geen preek. Bij beide diensten is er na afloop gelegenheid elkaar in de kerk te ontmoeten met koffie, thee of limonade. Iedereen is van harte welkom.