Help de Fietserieje aan de publieksprijs!

De Fietserieje in Dalfsen is genomineerd voor de Ariënsprijs, als 1 van 25 geweldige, diaconale initiatieven.
Iedereen wordt uitgenodigd om te stemmen; want wij bepalen met zijn allen de Publieks prijs. Je kan stemmen via:
https://www.aartsbisdom.nl/stembus

Dit najaar wordt voor de zevende keer de Ariëns Prijs voor Diaconie uitgereikt, door het bisdom Utrecht. Hiervoor zijn vijfentwintig initiatieven genomineerd. De jury heeft inmiddels alle projecten bezocht. Maar ook wij als publiek mogen onze keus maken:
Naast de Ariëns Prijs voor Diaconie wordt dan ook de PublieksPrijs uitgereikt: Deze openbare stemronde duurt tot 15 oktober 2022.
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 22 oktober in het Titus Brandsma Huis te Deventer (Colmschate).

Over de fietserieje:
Het begon in Dalfsen met een werkplaats, waar minima en statushouders leerden hoe hun fiets te onderhouden. Het is inmiddels uitgegroeid tot het kunnen kopen van een fiets, kinderzitjes en fietstassen voor een schappelijk bedrag. Fietsen worden aan de Fietserieje gegeven, gerepareerd tot een veilig vervoermiddel en verkocht. Behalve aan Oekraïners. Die krijgen een fiets, omdat onbekend is hoe zij er financieel voorstaan. Als een gekregen fiets te slecht is om op te knappen, worden er onderdelen afgehaald en gebruikt om andere fietsen op te knappen. Zes professionele jongens en een stagiaire werken per toerbeurt aan de fietsen.
Video: www.youtube.com/watch?v=veBNO_NnNO8